Home » Main » 5 najboljih restorana u Italiji

Categories

Dobitak je na samo klik od Vas!

Kolo sreće je danas na Vašoj strani! Najbolja sportska kladionica u Bosni pravo je mesto da okušate Vašu sreću! Dobitak je naše drugo ime!

Neka digitalno doba radi za Vas!

Dopustite da internet bude najbolji saveznik u cvetanju Vašeg biznisa! Najbolja agencija za digitalni marketing pouzdano, brzo i jednostavno dovešće Vaš posao do #1 mesta na internetu.

Ready to enjoy it all?

Forget about limits and borders. Release your wild spirit and enjoy online betting to the fullest! Great BONUSES & quotas are just a click away from you.

Hikari your way through the hairdressers dreams

Want your clients to feel good and your hand to have the perfect grip? Shop for the perfect hikari and don’t regret a day in your hairdressers life.

Upgrade your 5.9 Cummins

Dreaming of a big beautiful woman?

Are you into big beautiful women but don’t know how to approach one? Well, we have a solution for you – BBW sex doll. Get your doll at the best price in the US.

Cannabis For Your

CBD for allergies is the best way to get rid of your puffy nose & really stubborn coughs.

PEMF today, PEMF tomorrow

Ever wondered what is PEMF? We you do realize its benefits do go ahead & get yourself a PEMF machine.

5 najboljih restorana u Italiji

Svi dobro znamo da je Italija poznata po svojoj neverovatnoj hrani. I kako ne bi bila, pice, paste, lazanje… sve su to njihova kulinarska remek dela. Italijani su ispred svih što se tiče kuhinje. Ali jednu stvar morate imati na umu. Ako ne budete otišli u dobar restoran, mozda vam se neće svideti. Izabrao sam 5 najboljih restorana u Italiji, koja morate posetiti.

Italian Food Vocabulary | EnglishClub

Uliassi (Senigallia, Ancona)

Italijanski restoran sa tri zvezdice, Uliassi‘s je svoja vrata prvi put otvorio 1990. godine zahvaljujući naporima šefa kuhinje Maura Uliassija zajedno sa njegovom suprugom Katijom. Lepo smešten između plaže i luke, pogled i atmosfera su prelepi a hrana predivna. Smatraju da je njihova kuhinja laka, ali sasvim savremena, jer koristi sve najnovije tehnologije i tehnike, a istovremeno ostaje u velikoj meri ukorenjena u kulinarskoj tradiciji ovog područja.

Passione Gourmet
Uliassi

St. Hubertus (San Cassiano, Bolzano)

Hotel Rosa Alpina, dom restorana Saint Hubertus, nalazi se prelepo u italijanskim Dolomitima i nudi smeštaj, poznatu atmosferu i, naravno, restoran sa tri Mišelin zvezdice, vešto vođen kuvarom Norbertom Niederkoflerom. Ovde ćete pronaći domaće testenine, komade svežeg mesa, poljoprivredne sireve, sve koji se koriste za pripremu alpskih jela koja zagrevaju srce.

Planinski bor, cvet smreke i lokalni začini pažljivo su odabrani među proizvođačima iz ovog kraja kako bi se stvorila ukusno jedinstvena, ali tradicionalna jela. Da se ne bi mučili da dodjete do ovog restorana peške, pošto je na srednjoj nadmorskoj visini imate jeftin rent a car u blizini u kojem mozete da iznajmite bilo koji automobil i odete da uzivate u vašem jelu.

Rosa Alpina Hotel & Spa
St. Hubertus

Reale (Località Casadonna, Castel di Sangro, L’Aquila)

Kreativna kuhinja njegovog jedinstvenog kuvara, Niko Romito, i naravno instagram reklamiranje učinila je Reale jednim od najboljih restorana u zemlji. Samouki kuvar, Romitovi recepti rezultat su njegove vlastite beskrajne radoznalosti za novim ukusima i kombinacijama. Realeova hrana definisana je kao tradicionalna, ali sročena na svoje najčišće ukuse.

Casadonna Reale, a boutique hotel in Castel Di Sangro - Page
Reale

Le Calandre (Rubano, Padova) 

Šef kuhinje Le Calandre, Massimiliano Alajmo, bio je najmlađi kuvar koji je ikada dobio treću Michelinovu zvezdu. Njegova kuhinja je inovativna i kreativna. Restoran su 1981. godine otvorili Alajmovi roditelji i uvršten je među najboljih 50 restorana na svetu. Celokupan doživljaj trpezarije u Le Calandre dužan je da iznenadi kupce: od dekora kuće do mirisa, od posuđa do nameštaja, sve su osmislila braća Alajmo, a proizveli najbolje zanatlije u Italiji.

U slučaju da biste želeli da probate Alajmoovu kuhinju, ali bez cena Mišelinovih zvezdica, možete otići na Il Calandrino, ljupki bistro u blizini, koji nadgleda i režira sam kuvar. Takodje ako nema mesta u restoranu mozete da svratite u sportske kladionice koje su pored,ubijete vreme i usput zaradite nešto.

Le Calandre | Davide Groppi
Le Calandre

Osteria Francescana (Modena)

Osteria Francescana već nekoliko godina važi za najbolji restoran na svetu. Ulazi u kralja restorana prema kritičarima. Ovde su prisutni Botturini kreativci, koji ponekad prelaze vrhunske kulinarske proizvode: od pene od mortadele i žele ribe, do parmezana predstavljenog sa četiri teksture u jednom jelu. Sve ovde da kupci probaju. Bottura nudi, pored svojih avangardnih užitaka, i tradicionalnije klasike italijanske kuhinje, pa bi trebalo da postoji zaista nešto za svakoga.

Osteria francescana: il miglior ristorante al mondo è a Modena
Osteria Francescana

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *