Home » Main » Grad u kojem se prošlost i budućnost spajaju

Categories

Dobitak je na samo klik od Vas!

Kolo sreće je danas na Vašoj strani! Najbolja sportska kladionica u Bosni pravo je mesto da okušate Vašu sreću! Dobitak je naše drugo ime!

Neka digitalno doba radi za Vas!

Dopustite da internet bude najbolji saveznik u cvetanju Vašeg biznisa! Najbolja agencija za digitalni marketing pouzdano, brzo i jednostavno dovešće Vaš posao do #1 mesta na internetu.

Ready to enjoy it all?

Forget about limits and borders. Release your wild spirit and enjoy online betting to the fullest! Great BONUSES & quotas are just a click away from you.

Hikari your way through the hairdressers dreams

Want your clients to feel good and your hand to have the perfect grip? Shop for the perfect hikari and don’t regret a day in your hairdressers life.

Upgrade your 5.9 Cummins

Grad u kojem se prošlost i budućnost spajaju

“Welcome to Livorno, are you ready for this small but beautiful town to conquer your souls?” – bile su reči našeg vodiča dok smo mi prevrtali očima i dobacivali se flašama vode jer je bio jul i jedino nas je vrućina osvajala u tom momentu. Bila je to poslednja ekskurzija u srednjoj školi, bili smo još uvek deca i zaista nas ništa od toga nije preterano interesovalo. Išli smo kako bi se družili, pili, stvarali dogodovštine koje ćemo prepričavati sve do poslednjeg dana škole a tek usput videti nešto od Italije, eventualno kupiti u Veneciji koju masku kao suvenir, više zbog majki neko zbog nas.

Cebtar Livorna

Da ste mi tada rekli da ću jednog dana živeti u tom graadu i da će mi zaista osvojiti srce i ući u svaki deo mog bića rekla bih vam da ste ludi, ma kladila bih se u sportskoj kladionici u BiH da od toga nema ništa. Međutim neko reče da život piše romane a ovaj je o Livornu i potpuno je nepredvidiv.

Čudni su životni putevi

Sedam godina nakon te prve posete ovom gradu, iskreno nije mi puno ostalo u sećanju osim možda izgleda gradskog centra i jeftinog hotela u kojem smo spavali i nekog Italijana koji se predstavljao kao vlasnik, čuj ovo, najbolje agencije za digitalni marketing misleći da smo samo naivne i da ćemo pasti na to. Međutim, jasno se sećam momenta kada su mi saopštili da sam primljena na doktorske studije u ovom gradu, sećam se užurbanog pakovanja, haosa u glavi i pokušavanaj da se bar malo prisetim kako taj grad izgleda.

Moj Livorno

Sećam se i momenta kada sam stigla u Livorno, bila sam iznajmila neki jeftin automobil u rent a car agenciji kako bih sve stvari prevezla sa aerodroma do stana. Bojala sam se šta me sve čeka, bila sam preplavljena osećanjima, znate da nas nove stvari obično plaše. Takođe, znam i taj osećaj sigurnost koji me je preplavio kada sam prvi put ušla i pogledala kroz prozor mog novog stana, taj osećam nikada me nije napustio.

Ovaj blog posvećen je mom gradu, mom Livornu. Ovo je moj način da mu se zahvalim za svu ljubav koju mi je pružio, za to što me je prigrlio odmah po dolasku, za sve rane koje su mi njegove ulice zacelile ali i za sve ono što će mi tek dati!

I za kraj ovog našeg upoznavanja imam jedno pitanje: “Welcome to Livorno, are you ready for this small but beautiful town to conquer your souls?”