Home » Main » Put do Livorna

Categories

Dobitak je na samo klik od Vas!

Kolo sreće je danas na Vašoj strani! Najbolja sportska kladionica u Bosni pravo je mesto da okušate Vašu sreću! Dobitak je naše drugo ime!

Neka digitalno doba radi za Vas!

Dopustite da internet bude najbolji saveznik u cvetanju Vašeg biznisa! Najbolja agencija za digitalni marketing pouzdano, brzo i jednostavno dovešće Vaš posao do #1 mesta na internetu.

Ready to enjoy it all?

Forget about limits and borders. Release your wild spirit and enjoy online betting to the fullest! Great BONUSES & quotas are just a click away from you.

Hikari your way through the hairdressers dreams

Want your clients to feel good and your hand to have the perfect grip? Shop for the perfect hikari and don’t regret a day in your hairdressers life.

Upgrade your 5.9 Cummins

Put do Livorna

Bili smo u Toskani, u Lido di Camaiore, nakon čega smo krenuli na duži izlet duž obale, u južnom vođstvu u Populoniju. Putem smo videli Castiglioncello kako koristi prekrasan dvorac, pored grada Livorno.

Ubrzo smo otkrili da njegovu obalu(drugi po veličini u Italiji) stvara vrlo jak utisak. Uz to, trebali smo predvidjeti zanimljive kanale u gradu, po uzoru na Veneciju. Sve je proisteklo iz njega, saznaćete u nastavku. Pošto smo čuvenu luku u Livornu smatrali najvećom atrakcijom, odlučili smo se parkirati tamo, a zatim, nakon odlaska u luku, posetiti centar grada u svetlu julskog sunca. U stvarnosti, u obali se nalazi plaćeni parking na kome možete ostaviti svoj automobil (P; GPS: 43.553388, 10.303053). Parking na Livornu U samom centru nalazi se kompleks istorijskih zgrada poznatih kao tvrđava Vecchia (B; GPS: 43.551994, 10.302709) – to je dvorac sagrađen u 14. veku, koji je kasnije produžen da zaštiti luku Livorno od nepozvanih gostiju.

Teretna luka u Livornu

Nakon odlaska do luke preselili smo se u centar grada pokušavajući da pređemo preko kanala. Tužno je reći da sama šetnja nije bila tako osvežavajuća kao što biste očekivali. Sami kanali su neuspješni, na njima je puno brodova, a povremeno se penje i neugodan miris. Iako Venecija takođe nije uvek mirisala lepo, ali su te stanice u Veneciji bile daleko ljepše i ljepše. Iz centra grada, u blizini gradske skupstine(D; GPS: 43.552070, 10.308305) i susednih puteva, postoje prilično fini, obnovljeni stambenim domovima. Ipak ovde nismo mogli naći vazduh tipičan za njegove italijanske gradove koji se mogu otkriti na više različitih mesta. Postoje prirodne prodavnice, ali verovatno odsustvo turističkih mesta i sami turisti napuštaju ovaj grad nekako dosadno. Doživeli smo grad pomalo “prohladno” i nikad nam ne odgovara Toskani. Očigledno ima nekoliko plaža, ali nikada ih nismo pokušali locirati. Bez obzira da li ostajete u blizini, posetite Livorno – sam odlazak je vredan toga. Ili ćete možda imati drugačiji, bolji pogled na grad?